x VM Studio
Szolgáltatásaink / Esküvői fotó Vissza

Mit nyújtunk nektek? Kik vagyunk és mi a célunk?!

A pillanatok rabjai vagyunk, kameránkon keresztül hozzuk vissza neked a felejthetetlen pillanatokat. Fotós csapatunk arra törekszik folyamatosan, hogy észrevétlenül a legkülönlegesebb helyzeteket és a megható eseményeket dokumentálja neked, úgy, hogy amikor a képeket visszanézitek újra elragadjon benneteket az az érzés ami szinte visszahozhatatlan, egyedül az emlékek tudják feleleveníteni.

Csapatunk vezető fotográfusa Varga Zoltán esküvő-és divatfotós, fotó journaliszta. Munkásságát az elmúlt 15 évben divatmagazinokban, szépségipari szaklapokban, esküvős magazinokban publikálták. 2011-ben az év esküvőfotósának választotta a szakma egy esküvős internetes portálon keresztül, díjnyertes fotóját weboldalunkon megtekinthetitek. Zolival, hamarosan induló blogunkban személyesen is felvehetitek a kapcsolatot, kérdezhettek tőle esküvős témákkal vagy akár fotózással kapcsolatban. Saját fotós csapattal rendelkezik, fotós asszisztenseit már több éve saját maga képzi fotós iskolájában. Kiváló nyitottsággal rendelkezik, szereti a kihívásokat és a meghökkentő feladatokat is. Fő erénye a türelem és a kiegyensúlyozottság. Hatalmas tisztelettel és alázattal végzi munkáját, a legnagyobb boldogságot pedig az adja neki a fotózásban amikor örömöt és meghatódottságot lát megbízói arcán. Fotózott már a világ minden táján és büszke arra, hogy munkásságát több szaklap is elismerte.

Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy csapatunk egy különleges rendezvénysorozatot indított el Magyarországon amelynek azóta több követője is lett. Az EsküvőNap elnevezésű rendezvények nagy sikert arattak az exkluzív esküvői kiállítások között, mindemellett 2011-ben a Londoni National Wedding Shown is részt vettünk és nagy sikerrel bemutathattuk munkásságunkat.

Ki a jó esküvői fotós? Van e olyan, hogy igen nekem ő az „igazi”?

Esküvői fotósok árasztják el manapság az esküvős piacot. Veszek egy jó fényképezőgépet és ezt akár én is meg tudom csinálni! Kattogtatni mindenki tud! Mi ebben az ördöngősség?

Az, hogy ki a jó és kinek miért, elég szubjektív kérdés, talán erre nincs is jó válasz, mert sokan sok szempont alapján döntenek. Véleményünk szerint az igazi esküvői fotós, ahogy minden szakmában az aki a fotós munkájából él, nem csak hétvégente vállal egy-egy esküvőt jövedelem kiegészítés céljából, hanem valóban erre tette fel az életét. Ugyanolyan szakma mint bármi más, amit egy életen át lehet és kell is tanulni. Egy kreatív tevékenység, emberekkel való empátia és odaadás. Széles spektrumú látásmód és alázat, ami számunkra a jó esküvő fotóst jellemzi.

Hiszen egy esküvő lefotózása nem csak abból áll, hogy a nagy napot megörökítjük, hanem több órányi olykor napnyi utómunkából, amit pontosan és precízen el kell végezni. Ehhez hozzájönnek a profi eszközök és emberek munkásságai és így alakul ki a végére egy kerek egész.

Milyen a jó esküvői fotó? Hol legyen a helyszín? Milyen stílust válasszak?

Bárhol készülhetnek fantasztikus esküvői fotók, legyen az egy mezőn, vagy egy gyártelepen, vagy akár egy öt csillagos luxusszállodában a tengerparton. A lényeg, hogy ti vagytok a képeken, és azt az önfeledt boldogságot közvetítitek amelyet meleg szívből és szerelemből éreztek azon a napon. Ezért nem kell izgulni, hiszen nem tudjátok elrontani, ti boldogok vagytok, sugárzik belőletek a pozitív energia, mi pedig lessük minden pillanatotokat, hogy elcsípjünk egy-egy kacajt egy féltve őrzött mosolyt.

Szeretjük azt ha már a pár előre kreatív és ötletekkel áll elő, esetleg kiegészítőket (gumicsizma, love felirat, esernyő, abrosz, személyes tárgyak, vintage tárgyak stb.)  hoz a fotózásra, hogy minél kreatívabb esküvői képek készülhessenek, de ugyanolyan jó lesz akkor is ha kiegészítők nélkül fotózzuk meg mindezt.

A stílusban segítünk, természetesen figyelembe véve a ti ötleteiteket, több száz esküvővel a hátunk mögött, mindig mindenkinek sikerül olyan látványvilágot létrehozni amivel elégedetten és jó érzéssel távozik.

Kreatív fotózás? Mit jelent? Akarom én ezt egyáltalán?

Ma nagyon divatossá vált, hogy az esküvőket fotózsurnaliszta szemmel eseményt mesélve fotózzuk le és minimális beállított kép készül rólatok. Persze ezek arányát mindig ti döntitek el, illetve nem is muszáj előre, úgyis az események adják magukat és a végeredményen látszik milyen is lett az anyag.

A kreatív esküvői fotózás több helyen több mindent takarhat, egyfelől a beállított képeket, divatstílusban másfelől pedig meghökkentő, „Trash the Dress” stílusban ami annyit jelent esküvő után tedd tönkre a menyasszonyi ruhádat és fotózkodj benne, minél életszerűtlenebb szituációkban. Amennyiben saját ruhád van (akár mi is tudunk biztosítani számodra), egy jó buli csináltatni az esküvő után egy ilyen jellegű fotózást, mert ott igazán kiélhetitek és elengedhetitek magatokat a vőlegénnyel.

TIPP! A kreatív fotózásokat javasoljuk mindig külön választani az esküvő időpontjától, sokkal kényelmesebb és jobban oda tudtok koncentrálni rá. Nincs plusz költsége, az árak magukban foglalják ennek a típusú esküvői fotózásnak a lehetőségeit.

Hol vállalunk esküvői fotózást? Csak Budapesten?

A világ számos országából érkeztek már hozzánk, vagy látogattunk már meg párokat és fotóztunk gyönyörű helyszíneken és tájakon.

Természetesen fotósaink nem csak Budapesten vállalnak fotózást, hanem az ország teljes területén. Kiszállási díjaink a következőek:

Esküvői fotó Budapest és esküvői fotó Dunaharaszti ingyenes kiszállás.

  • 0 - 50 km 5.000 Ft
  • 50 -100 km 10.000 Ft
  • 100 -150 km 15.000 Ft
  • 150 – 200 km 20.000 Ft
  • 200 km felett kérj ajánlatot.

Minden esetben kizárólag autópálya díjat illetve benzinköltséget számítunk fel!

Mit ajánl még a tökéletesebb esküvői fotózáshoz az esküvői fotós?

Mindenképpen fontosnak tartjuk, hogy profi esküvői sminkes készítse el az esküvői sminkedet. Ahogy az esküvő fotósokból is úgy az esküvő sminkesekből is dunát lehet rekeszteni. Mi évek óta szoros együttműködésben dolgozunk cégen belül Mártai Mariannával (mana personalmakeupartist) aki a SminkAkadémia vezetőtrénere, a Zuii Organic Vezetősminkmestere, számos hazai sminkverseny győztese, munkásságát pedig divatlapokban, esküvős magazinokban, televíziós műsorokban és klippekben láthatjátok. Mana egy nagyon kreatív és elbűvölő személyiség, mindig mosolyog és odaadóan teljesíti a menyasszonyok olykor meghökkentő kéréseit. Próbasminkjei inkább személyre szabott smink tanácsadások, baráti beszélgetések. Egyszóval forduljatok hozzá bizalommal, jó szívvel ajánljuk minden elbizonytalanodott vagy nagyon is tudatos menyasszony részére.

Milyen formában vehetjük át a kész képeket?

A fotókat csomagoktól függően, mindig elektronikus formában cd lemezre írva, opcionálisan dísztokban, retusálva adjuk át.

Ajándékként minden esküvőhöz készítünk egy zenés slideshowt, az általunk kiválogatott legjobb esküvői fotók alapján, az általunk kiválasztott, szerintünk legjobban hozzátok illő zenével. Ez a mi ajándékunk részetekre, és hálás köszönetünk, amiért ránk bíztátok ezt a megtisztelő feladatot, hogy megörökíthettük esküvőtök napját.

Opcionálisan lehetőség van   FineArt albumok rendelésére, többféle stílusban és többféle méretben. Érdeklődj az éppen aktuális trendekről és méretekről.

Hogyan és mennyivel előre kell foglalni az esküvő időpontját?

Mivel az egyik legfoglalkoztatottabb esküvői fotós csapathoz tartozunk jelenleg Magyarországon, ezért arra kérünk minél előbb vedd fel velünk a kapcsolatot. Sokszor már egy évre előre terveznek a párok, legtöbb munkánk (amiért nagyon hálásak is vagyunk a már lefotózott kedves párjainknak és azt hiszem sokukról mára már jó szívvel mondhatjuk, hogy barátunk is egyben) ajánlásból érkezik. Mivel csapatban dolgozunk általában minden igényt ki tudunk elégíteni, de azért szokták szeretni a párok, ha vezetőfotográfusunk Varga Zoli éppen az ő esküvőjükön vesz részt és nem csak távolról koordinálja azt.

Amennyiben a munkáink elnyerik tetszéseteket, javaslunk mielőbb egy személyes találkozót, hogy személyünket és cég filozófiánkat is megismerjétek. Egyébként itt van egy javaslatunk arra, bár magunk ellen beszélünk, hogy próbáljatok ki más esküvő fotóst is, nézzétek meg a különbséget és utána ráértek eldönteni, melyiket is akarjátok ti igazán, melyik számotokra a legmegnyerőbb és ki az az ember, akit igazán egy napra szívesen láttok intim szférátokban.

Ha ezek megvoltak és továbbra is úgy gondoljátok, hogy elnyertük bizalmatokat, kötünk egy szerződést a nagy napra, melyben rögzítjük az időpontokat és a megrendelt szolgáltatásokat. Ez a szerződés egy elkötelezettséget mutat inkább egymás iránt mintsem bármiféle elvárásokat, mégpedig arról, hogy biztosak lehettek benne, hogy jól döntöttetek és amit szeretnétek az úgy is fog történni a nagy napon.

A szerződést egy foglaló követ, mely a szerződéses összeg 40 %-át jelenti.

Mi alapján vannak az árak? Mennyibe fog ez kerülni nekünk?

Árainkat, úgy állítottuk össze, hogy bár nemzetközi színvonalat nyújtunk szolgáltatásaink  mindenki számára elérhetőek legyenek.

Kép mennyiségre szerződünk és elég eldöntenetek az esküvő után milyen és mennyi fotót szeretnétek vásárolni.

A másik lehetőség az óradíjas elszámolás, amely szintén nagyon népszerű lett az elmúlt években.

A szerződéskötéskor elég egy körülbelüli, mondhatni legkisebb csomagra szerződni és ráértek szintén az esküvő után eldönteni melyik elszámolás éri nektek meg a jobban, mi rugalmasan kezeljük.

Bővebb információt az áraink menüpont alatt vagy személyesen kaphattok tőlünk.